Sidor

måndag 29 december 2014

Årets nyordslista är här!

Nu är den här... Årets nyordslista! Hur många av orden använder du?

attefallshus – liten bygglovsfri byggnad som får användas som bostad.
blåbrun – ökad användning: färgbeteckning för politiska samarbeten mellan traditionella högerpartier och främlingsfientliga, högerextrema eller högerpopulistiska partier.
cisperson – ökad användning: person som inte är transperson, det vill säga vars könsidentitet och könsuttryck stämmer med normen för det kön som juridiskt registrerades för personen vid födseln.
digital valuta – ökad användning: valuta som skapas och lagras elektroniskt.
en – ökad användning: alternativform till det generiska pronomenet man.
fotobomba – ökad användning: medvetet eller omedvetet hoppa in i bild eller på annat sätt sabotera när någon fotograferar.
frisparkssprej – ökad användning: vit sprejfärg som används vid frisparkar i fotboll för att markera var bollen ska ligga och var försvarsmuren ska stå.
genusbudgetering – ökad användning: budgetprocess med ett integrerat genusperspektiv på alla nivåer, bland annat utvärdering av budgetens effekter ur ett genusperspektiv och konkreta åtgärder för att främja jämställdhet.
gurlesk – ökad användning: feministisk strömning med inslag av både gullighet och groteska element.
gäri – ökad användning: tjej.
icke-binär –person som inte passar in i tvåkönsnormen.
kippavandring – ökad användning: manifestation där deltagarna bär kalott för att visa solidaritet med judar och protestera mot antisemitism.
klickfiske – ökad användning: användning av lockande eller avsiktligt vilseledande rubriklänkar på nätet, som används för att locka till klick.
kringis – ökad användning: anställningsförmån där anställda får hjälp med det "runt omkring", som tar tid från jobbet och fritiden.
krislåda – ökad användning: låda som innehåller saker en person behöver för överlevnad vid en kris.
kärrtorpa – göra motstånd mot spridning av nazistisk propaganda och mot nazistiskt våld.
köttnorm – ökad användning: normen att äta kött.
matnationalism – ökad användning: föreställning om att mat producerad i det egna landet alltid är bättre än importerad mat, till exempel ur miljö- eller djurskyddssynpunkt.
mellanförskap – ökad användning: upplevelse av att inte helt tillhöra någon samhällsgemenskap.
mobilzombie – ökad användning: person försjunken i sin mobiltelefon, som därför inte lägger märke till vad som sker runt omkring.
nerväxt – ökad användning: politiskt mål att få ner den ekonomiska aktiviteten till en ekologiskt och socialt hållbar nivå.
nettokrati – föreslaget valsystem där varje väljare får en positiv och en negativ röst och därmed inte bara kan rösta för ett parti, utan även mot ett parti.
normcore – alldaglighet som stilfilosofi.
parkera bussen – ökad användning: spela defensivt med nästan hela laget för att försvara det egna målet.
plastbanta – ökad användning: minska mängden plast i sin omgivning för att undvika giftiga kemikalier.
pultvätta – rensa ett dokument från personuppgifter.
rasifierad – ökad användning: person som, på grund av sitt utseende, blir tillskriven en viss rastillhörighet och egenskaper som förknippas med den.
ryggprotest – ökad användning: manifestation där deltagarna visar sitt missnöje genom att vända ryggen mot till exempel en talande politiker.
rödgrönrosa – färgbeteckning för politiska samarbeten mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Feministiskt initiativ och ibland Vänsterpartiet.
sekelsiffror – ökad användning: två siffror som anger födelsesekel före personnumret.
selfiepinne – stativ i form av en armförlängning som används för att ta självporträtt.
sms-anställning – ökad användning: timanställning eller kort vikariat som erbjuds genom sms från arbetsgivaren.
spoilervarning – ökad användning: varning som uppmärksammar mottagaren på att innehåll i exempelvis en bok, en film eller ett tv-program kommer att avslöjas, på ett sätt som riskerar att förstöra upplevelsen för den som inte läst eller sett det som avhandlas.
trafikmaktordning – ökad användning: hierarki som speglar samhällets prioritering av trafikslag.
tvodd – poddsändning med rörlig bild.
tvåkönsnorm – ökad användning: samhällelig konvention som delar in mänskligheten i könen man och kvinna.
usie – självporträtt med kändis eller annan person.
virtuell våldtäkt – ökad användning: sexuellt övergrepp där någon på distans tvingar en person att utföra sexuella handlingar framför en kamera.
yoloa – ökad användning: leva livet som om varje ögonblick vore det sista, fånga dagen.
åsiktskorridor – ökad användning: metafor för gränserna för vilka åsikter som är allmänt accepterade i samhällsdebatten.
Källa: Svenska språkrådet

fredag 19 december 2014

God Jul och Gott Nytt År!

Så här i juletid så är det många dagar som det blir lite hipp som happ med, men här ser ni när jag är tillgänglig:

22 december - på lärcenter
23, 29, 30 december och 2 januari - jobbar hemifrån del av dagar
5 januari - på lärcenter

Ha nu en riktigt god jul och ett gott nytt år!
/Anna-Karin

tisdag 9 december 2014

Studiestuga!

Tiden går fort när man har roligt och den här veckan kör vi studiestuga igen, efter två veckors uppehåll.

Vi startar som vanligt kl 9, men vi byter tillfälligt sal - Almen eller Pilen (vet inte med säkerhet än...). Jag har lovat dem som läser kursen Svenska 2 att jag ska gå igenom en uppgift, "Svenskheten i svenskan", med dem direkt kl 9, men den är nyttig för er alla så häng gärna på.

Vi ses!

Närträff!

Med risk för att vara tjatig ;-), tänkte jag pusha för närträffen igen.

Nästa vecka, alltså tisdag 16 december, ses vi i salen Eken (vid kopiatorn) kl 9:00 för vår träff med momentet "Att leva i en roman". 

Jag vill trycka igen på att vi endast har två tillfällen i kursen där förmågan muntlig produktion och muntlig interaktion ingår och det är därför extra viktigt att man är ordentligt förberedd. Det handlar inte bara om att förbereda sig genom att skriva ner vad man ska säga - det viktigaste är att verkligen öva på just den muntliga biten, att stå hemma och träna högt. Tänk på de retoriska knepen vi gick igenom på förra närträffen  - de funkar i det här sammanhanget också. 

Självklart ingår också förmågan läsförståelse i det här momentet. Det handlar om att visa berättartekniken som författaren använder genom den karaktär ni väljer att vara. Ni ska också förstärka er karaktär genom att ta med rekvisita som visar vem ni är på ett eller annat sätt. 

Jag utgår från att ni har påbörjat läsningen av er valda bok, men om så inte skulle vara fallet, och om ni har svårt att välja, så hjälper jag er naturligtvis med detta. Det finns också en lång lista med böcker att välja från på kursytan. Ni har den även här: https://docs.google.com/a/larcenter.se/document/d/1VcQzEX3HnbCtH4F0_uuZA2oJTvD4o7Y_z4tDpKYVY-Q/edit

Självklart får ni komma med egna förslag, men försök att utmana er själva och välj någon som ni inte skulle ha valt annars. 

Hälsningar Anna-Karin

tisdag 2 december 2014

Tio goda råd om skrivande

Hanna Lundqvist på gd.se ger oss tio goda råd om skrivande... Goda råd om fel som hon anser är värre än särskrivningar och det är många bra saker att ta del av här. Även om särskrivningar står högt på min lista över irriterande saker ;-).


Du kommer till hennes krönika HÄR

söndag 23 november 2014

Ingen studiestuga

Under de kommande två veckorna är det ingen studiestuga eftersom jag har närträff med eleverna som läser Svenska 1. 11 december är nästa gång som stugan är öppen och då är ni självklart välkomna :-). 

Hälsningar Anna-Karin

onsdag 19 november 2014

Närträff!

Nästa torsdag, den 27 november kl 9- ? (men längst till 16), är det dags för närträff! Vi ska denna dag ta del av era presentationer av reklamannonsen och vi ska förbereda oss inför nästa muntliga tillfälle (del av det nationella provet) som är veckan efter, den 4 december.

Jag förstår att det kan vara svårt att komma på något att göra reklam om, men för att avdramatisera det hela så finns en presentation på kursytan för momentet där ni ser ungefär vad som är tänkt. MEN, se det som ett tips! Det är fortfarande bara fantasin som säger stopp :-). Det viktiga är egentligen inte vad ni väljer att ha i annonsen, utan hur ni framför er presentation. Ta er tid att titta på programmen från NE som finns länkade på kurssidan.  

Det kan vara bra att veta att vi kommer att ha våra närträffar tillsammans med de elever som läser Svenska som andraspråk 1, vilket innebär att mottagaranpassningen blir extra viktig. En bred värmländska kanske måste slätas ut lite... ;-), och det är viktigt att vara tydlig, men det gäller ju i alla lägen, eller hur!

Under dessa dagar gäller obligatorisk närvaro och för er som av olika anledningar (sjukdom, jobb, glömska etc.) inte kan närvara så gäller nästa tillfälle som kommer i kursen, vilket i så fall blir till våren. Detta kan alltså innebära att man får ansöka om förlängd studietid i de fall där nästa träff infaller efter stopptid.

Vi ses!

tisdag 4 november 2014

"Tala är guld om du kan de rätta knepen" (DN 25/5 2011)

Ja, gott folk, på tisdag 11 november är det dags för närträff inom momentet "Att tala är guld" i Svenska 2.

Ni ska, inför närträffen, förbereda er genom att studera och jämföra Jonas Hassen Khemiris Bästa Beatrice Ask och Martin Luther Kings tal Jag har en dröm, och ni ska också hålla ett eget tal. Allt ni behöver finns självklart under knappen för momentet på kursytan.

Vi börjar dagen kl. 09:00 och vi ska hålla till i salen Björken (innanför stora datasalen). Hur länge vi håller på beror lite grann på dagsformen hos oss ;-), men senast till 16:00. Det är dock viktigt att man är med hela dagen, så tänk heldag.

/Anna-Karin

söndag 2 november 2014

Ingen studiestuga

På torsdag (6 november) har jag närträff med dem som läser Svenska 1 och därför är det ingen studiestuga den här veckan. Men nästa vecka kör vi som vanligt, så vi ses den 13:e :-).

Dags för närträff!


Nu börjar det närma sig vår första närträff! Det är dags att ta oss an Pälsen.

På torsdag, alltså 6 november, träffas vi och bearbetar Hjalmar Söderbergs novell Pälsen tillsammans med dem som läser kursen Svenska som andraspråk 1. 

Förbered er genom att läsa novellen, hålla diskussionen i dokumentet på kursytan igång (den ska påbörjas, och vara i full gång, innan närträffen), och även ta del av, och fundera igenom frågorna på s. 97-99 i Handboken.

Vi börjar kl. 9:00 och håller på, som längst, till kl. 12:00. Lokalen vi ska vara i heter Lönnen..

Det ska bli mycket roligt att träffa er allihop!

/Anna-Karin och Pernilla

tisdag 28 oktober 2014

"Nykomling i stängd ordklass skapar öppet bråk"

"Nya substantiv, adjektiv och verb tas emot med öppen famn. Men när nya ord knackar på dörren till stängda ordklasser kliar det i språkörat." Ja, så skriver Sara Lövestam i oktober månads Språktidning (2014). Det är såklart ordet hen som är på tapeten igen ;-). Läs hela artikeln HÄR. Tro det eller ej, men den är riktigt kul :-). 

Måndagens närträff

På måndag (3 nov) är det dags för närträff igen. Vi börjar kl 9 och vi försöker sluta senast kl 13. Salen Asken är det som gäller. 

Tanken är att ni ska ha med er ert första utkast till bakgrunden. Vi kommer att gå igenom hur man kan skapa ett vetenskapligt språk och vi kommer att prata om referat-/citatteknik. Ni kommer också att få ge varandra respons på utkasten utifrån de här punkterna:

- Språket: Hur göra det mer "formellt"?
- Finns referatmarkeringar/varieras referatmarkeringarna?
- Egna ord?
- Citat - finns det sådana och markeras de på rätt sätt?
- Objektivt förhållningssätt.

All information finns under knappen "Det är bara att googla" på kursytan. Vi kommer som sagt att gå igenom allt, men det är inte så dumt att sätta sig in i de här sakerna som nämns i punkterna här ovan, så att ni har en förförståelse vad det handlar om. 

Ha med er era källor också, det vill säga om ni har använt böcker. Internetkällor har vi ju tillgång till 

Vi ses!
/Anna-Karin och Pernilla

fredag 24 oktober 2014

"Klaustrofobiskt med överdrivna klichéer"

"Klaustrofobiskt med överdrivna klichéer" är rubriken på Jan-Olov Anderssons recension av David Ayers nya film Fury i dagens nätupplaga av Aftonbladet (141024). Han höjer den inte till skyarna direkt, men här har ni ett exempel på hur en recension kan se ut - något som ni ju också ska ta er an i kursen Svenska 2.

Han blandar sina egna intryck med analysen och han kopplar ihop filmen med andra filmer. Han blandar också långa och korta meningar och han har formuleringar som gör att man blir lite nyfiken trots allt, även om den bara har fått två plus. 

Se och lär! :-) Ni hittar recensionen HÄR.


onsdag 22 oktober 2014

Semester nästa vecka

I morgon, torsdag, är det studiestuga som vanligt mellan 9 och 12, men nästa vecka (v. 44) har jag semester onsdag-fredag så då är studiestugan inställd. 

tisdag 7 oktober 2014

Apropå hur fel det kan bli med särskrivning...

Herr Bastun behöver en läkare!  ;-)

Bäst att hålla sig undan!

Hur kort ska betalningen vara? 2 cm?

Exemplen är från Facebooksidan Sverige mot särskrivning

Närträff på fredag!

På fredag, den 10 oktober kl. 09:00 i salen Asken, är det dags för närträff i Svenska 3 där ni ska presentera, och argumentera för, ert val av ämne för den vetenskapliga texten i ett anförande. Det ska bli mycket intressant att få höra vilken linje ni har valt inom språkhistorian. Det finns ju en del att välja på :-).

Vi kommer också, på träffen, att lotsa er vidare i nästa steg i er vetenskapliga text.

Något jag vill nämna för er, och påminna om, är att vi har den här närträffen tillsammans med Svenska som andraspråk 3, vilket innebär att mottagaranpassningen blir extra viktig. Använd er gärna av ett presentationsprogram av något slag (det finns ett i Drive) för att göra det extra tydligt för oss som lyssnar.

torsdag 25 september 2014

"Jag ringer mina bröder"

På lördag (27/9) kl. 20:00 tänker i alla fall jag sitta bänkad framför tv:n och titta på uppsättningen av Jonas Hassen Khemiris "Jag ringer mina bröder" och det tycker jag att ni också ska göra.

Den är baserad på hans omtalade krönika om att bli misstänkliggjord och han skrev den efter att en man sprängde sig till döds med en hemmagjord bomb i Stockholm 2010 - mitt under julrushen.

Klicka på den här länken så kan du förhandskika lite!


måndag 8 september 2014

"Skriftspråket moget för att införa 'dom'"?

Lisa Holm resonerade i SvD:s språkspalt den 25 augusti om skriftspråket kanske är moget för "dom" istället för "de" och "dem". Den här frågan tar vi upp i kursen Svenska 2, men den är alltid lika intressant och aktuell. Det är ett klockrent exempel på hur språket förändras med tiden och hur vårt användande av språket faktiskt påverkar hur det kommer att se ut i framtiden.

Vad tycker ni? "De", "dem" eller "dom"? Länk till artikeln i SvD

onsdag 3 september 2014

Studiestuga!

Ni har väl inte glömt bort att vi har studiestuga på torsdagar? Jag finns tillgänglig mellan 9 och 12 i salen Asken och det är bara att dyka upp när som helst under den tiden. Ta tillfället i akt att få svar på frågor som du funderar på, eller att bara sitta och jobba med uppgifter. 

Vi ses! /Anna-Karin


torsdag 14 augusti 2014

Vem är du?


Mål är alltid bra att ha, eller hur? Men hur ser vägen till målet ut? Är den spikrak eller tar den avstickare som man kanske inte hade tänkt från början? Var är du just nu på det här målberget? Oavsett om du är helt ny som studerande, eller om du har varit inne i kurserna ett tag, så är det inte så dumt att stanna till en minut och fundera på var man befinner sig.

måndag 23 juni 2014

Sommar... och semester :-)

Sommaren är här och med det följer semester, i alla fall för min del ;-). Jag börjar min semester 7 juli och är åter på lärcenter igen den 11 augusti. Så, för er som ska studera över sommaren kan det vara idé att boka tid med mig innan dess så att ni har allt klart och tydligt för er, eftersom hjälpen från min sida uteblir under dessa veckor.

torsdag 15 maj 2014

En lek med roller (Sv2)

Tänkte ta tillfället i akt och påminna om närträffen nästa vecka. Ni ska ju, på onsdag (21 maj), kliva in i er roman, bli en av karaktärerna och delge oss andra berättelsen ur dennes synvinkel. Det är ju självklart momentet "Att leva i en roman" det handlar om. 

Framförandet bör vara mellan 5 och 10 minuter, men inte mer. Vi har närträffen tillsammans med kursen Svenska som andraspråk 2, vilket innebär att vi blir ganska många, och då är det bra om vi inte drar över tiden för mycket. Det gäller ju också att hålla intresset uppe och då får man inte bli för långrandig 

Det ska bli mycket roligt att se vilka ni tänker gestalta. Klä gärna ut er för att förstärka karaktären!

/Anna-Karin

måndag 12 maj 2014

Inställd närträff Svenska 1

Hej på er!
I morgon var ju tanken att vi skulle ha närträff för att diskutera Söderbergs Pälsen. Nu har det blivit så olyckligt att jag och Ingela (lärare engelska) har bokat närträff samma dag och det krockar för några av er. Eftersom vi är färre i vår grupp så väljer jag att ställa in vår i Svenska 1. 

Istället ska vi ha vår diskussion i det gemensamma dokumentet och nu gäller det att ni är aktiva där. Jag kommer också vara med och lägga mig i, om den behövs, men det är ni som ska vara drivande. Förutom på bloggen, så ligger nu också dokumentet under knappen för momentet, men ni kan även använda den här länken: Gemensamt dokument - Pälsen

Jag tänkte att vi tar veckan på oss för det här så att vi får en ordentlig sving på det hela. Självklart får ni fortsätta efter veckan också, men då vet ni på ett ungefär hur det är tänkt. 

Hälsningar Anna-Karin

måndag 5 maj 2014

"Pälsen"

Nu börjar det närma sig närträff! Det är dags att ta oss an "Pälsen".

Nästa tisdag, alltså 13 maj, träffas vi och bearbetar Hjalmar Söderbergs novell Pälsen tillsammans. Förbered er genom att läsa novellen, hålla diskussionen i dokumentet på bloggen igång (den ska påbörjas, och vara i full gång, innan närträffen), och även ta del av, och fundera igenom frågorna på s. 97-99 i Handboken.

Vi börjar kl. 9:00 och håller på, som längst, till kl. 12:00. Lokalen vi ska vara i heter Asken och ligger i mitten av Lärcenter, mittemot elevfikat.

Det ska bli mycket roligt att träffa er allihop!

/Anna-Karin

onsdag 30 april 2014

"Tala är guld om du kan de rätta knepen" (DN 25/5 2011)

Ja, gott folk, på onsdag 7 maj är det dags för närträff inom momentet "Att tala är guld" i Svenska 2.

Ni ska, inför närträffen, förbereda er genom att studera och jämföra Jonas Hassen Khemiris Bästa Beatrice Ask och Martin Luther Kings tal Jag har en dröm, och ni ska också hålla ett eget tal. Allt ni behöver finns självklart under knappen för momentet på kursytan.

Vi börjar dagen kl. 09:00 och vi ska hålla till i salen Asken. Hur länge vi håller på beror lite grann på dagsformen hos oss ;-), men senast till 16:00. Det är dock viktigt att man är med hela dagen, så tänk heldag.

Det här är också ett tillfälle för er som redan gjort talet att göra om och förbättra. Meddela mig i så fall om ni har tänkt vara med igen.

/Anna-Karin

måndag 21 april 2014

Liten puff för framtida närträffar (Sv2)

Tiden går fort när man har roligt och det börjar dra ihop sig för närträffar. Ja, bli inte oroliga, det är ett tag kvar, men jag tänkte bara puffa lite.

7 maj har vi närträff för momentet "Att tala är guld". Här ska ni ju hålla tal och det ska bli väldigt roligt att se vad ni kommer att göra av det. Spännande! 

21 maj har vi nästa närträff som har med er valda roman att göra. Här ska ni bli en av karaktärerna för en liten stund och vi ska få följa med er in i bokens värld. Har ni valt vilken bok ni ska läsa? Om inte, så är det hög tid att börja tänka på det nu. Ni har böcker att välja på här: 

Naturligtvis sätter jag inte käppar i hjulet om ni har förslag på någon annan bok, som inte finns på listan, men då vill jag veta vilken ni väljer så att jag kan godkänna den. Om ni tycker att det är svårt att välja så hjälper jag er självklart. Hör av er bara!

Hälsningar Anna-Karin

tisdag 8 april 2014

Dags för närträff (Sv1)!

Nästa tisdag, den 15 april kl 9- ? (men längst till 16), är det dags för närträff! Vi ska denna dag ta del av era presentationer av reklamannonsen och vi ska förbereda oss inför nästa muntliga tillfälle (del av det nationella provet) som är veckan efter, den 16 april.

Jag förstår att det kan vara svårt att komma på något att göra reklam om, men för att avdramatisera det hela så finns en presentation på kursytan för momentet där ni ser ungefär vad som är tänkt. MEN, se det som ett tips! Det är fortfarande bara fantasin som säger stopp :-) Det viktiga är egentligen inte vad ni väljer att ha i annonsen, utan hur ni framför er presentation. Kika igenom kunskapskraven och se vad som gäller för den muntliga delen. 

Det kan vara bra att veta att vi kommer att ha våra närträffar tillsammans med de elever som läser Svenska som andraspråk 1, vilket innebär att mottagaranpassningen blir extra viktig. En bred värmländska kanske måste slätas ut lite... ;-), och det är viktigt att vara tydlig, men det gäller ju i alla lägen, eller hur!

Under dessa dagar gäller obligatorisk närvaro och för er som av olika anledningar (sjukdom, jobb, glömska etc.) inte kan närvara så gäller nästa tillfälle som kommer i kursen, vilket i så fall blir till hösten. Detta kan alltså innebära att man får ansöka om förlängd studietid i de fall där nästa träff infaller efter stopptid.

Vi ses!

måndag 7 april 2014

Extrahjälp "Svenskheten i svenskan" (Sv2)

Ni har ju fått ett mejl angående en, vad ska vi kalla det... studiestuga för momentet "Svenskheten i svenskan". Jag krävde minst två deltagare för att genomföra den och det har jag nu, så vi kör på!

Alltså, torsdag 10 april kl 13-15 hjälps vi åt med att klura grammatik och meningsbyggnad (det är inte så farligt som det låter ;-). Vi kommer att vara i salen Syrenen, som ligger mittemot mitt arbetsrum.

Väl mött!

onsdag 2 april 2014


Bildkälla: Skärmdump: http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article18652557.ab 

onsdag 26 mars 2014

Närträff Svenska 3

Hej på er!
Ni har väl inte glömt bort att det är närträff igen på fredag? Tiden går fort när man har roligt . Vi träffas kl. 9 i salen Asken. 

Går det bra för er att leta material? Hör av er annars.

Vi ses!



fredag 21 mars 2014

Grammatikdagen!

"Med grammatiken äger du språket. Med språket äger du världen!"

Idag, 21 mars, är det en stor dag! Det är grammatikdagen! Tänk att detta underbara fenomen har en alldeles egen dag ;-).

Nu firas den kanske inte så stort i Säffle, men man kan ju i alla fall ägna en liten tanke åt den, eller hur? Grammatikdagen har också en alldeles egen hemsida och den hittar ni här: grammatikdagen.se/

Källa: http://grammatikdagen.se/ 

måndag 3 mars 2014

Inför fredagens närträff - Svenska 3

På fredag, den 7 mars, är det ju dags för närträff 2 då vi, dels ska lyssna på era presentationer om ämnet ni har valt, och vi ska också ta er vidare till nästa steg i processen med ert fördjupningsarbete. 

Inför närträffen skulle vi vilja att ni funderar över vilka källor ni använder under en vecka - både i skolan och privat. Försök att komma på alla olika typer av källor ni använder och skriv ner dem.

Vi startar dagen kl 9 och vi håller till i salen Asken. Tanken är att vi ska vara färdiga till senast 12. Vi får se om vi lyckas .

Vi ses!

fredag 21 februari 2014

Internationella modersmålsdagen

Idag, 21 februari, är det internationella modersmålsdagen. Ta chansen att fira ditt eget och andras språk hela dagen lång!

Språkrådet.se - Ord i almanackan

måndag 17 februari 2014

For your information...

Jag vill bara informera er om att jag nästa vecka (vecka 9) har semester och kommer alltså inte vara på plats på Lärcenter. 

/Anna-Karin

fredag 7 februari 2014

Kärlekens olika ansikten

Man skulle kunna tro att det var ett väl genomtänkt val att lägga närträffen för momentet "Kärlekens olika ansikten" på Alla hjärtans dag, men så är tyvärr inte fallet. Det är en slump... Men visst håller ni med om att det är ett trevligt sammanträffande! :-).

Som sagt, den 14 februari träffas vi kl: 09:00 och salen vi kommer hålla till i är Asken (mittemot elevutrymmet). Jag vet att det står i kursplaneringen att vi ska hålla på till 12:00, men vi är ganska många den här gången så ni som precis har börjat, och som ska skriva det vetenskapliga arbetet, kanske kommer att få vara kvar lite längre. Men, vi ska försöka hålla tiden så gott det går :-).

Jag vill också påminna om att sätta igång diskussionen i det gemensamma dokumentet. Det är en fördel att ha startat där innan vi ses och det ingår i momentet att göra inlägg. Dokumentet ligger på ytan för momentet, eller så går ni in här:
https://docs.google.com/a/larcenter.se/document/d/1r-3k1hXAD10ydyib2XlQ7DrUWbKpUhC99pdE2Z07l0A/edit

Tänk förresten också på att alla ska ha läst hela häftet och satt sig in i de olika texterna tills vi ses! Det är alltså inte bara fokus på de texter som ni har valt själv.

Vi ses!
/Anna-Karin